MESAJ DE BUN VENIT

Dragi colegi, colaboratori și parteneri,

Vă invităm cu mult drag la a doua ediție a Simpozionului Timișorean de Pneumologie Pediatrică organizat la Timişoara, din toamna acestui an, organizat în 23-26 Octombrie 2019, care vine ca urmarea ediției inaugurale de succes de anul trecut.Avem marea bucurie si deosebita onoare să organizăm in premiera "Primul Congres Național de Mucoviscidoză (Fibroză chistică)" , într-un oraș unde exista vechi si ample preocupări în domeniul „mucoviscidozei”- traducerea francofonă a fibrozei chistice -„cystic fibrosis” in termen anglo-saxon.

Ne vom bucura de lectori personalități de marcă din țară și străinătate, care vin cu prietenie si cu abordări noi ale celor mai frecvente patologii din practica pediatrica - maladiile respiratorii.

Întâlnirea va fi un eveniment de înaltă ținută științifică dar și un prilej de întâlnire cu vechi si buni prieteni pentru formarea unor noi, trainice prietenii și frumoase colaborări internationale. Ne dorim crearea unor punți temeinice între noțiunile deja știute si noile abordări, prin intricarea unor subiecte clasice cu teme deosebite si noi descoperiri. Simpozionul va fi un prilej de consolidare a legăturilor dintre experimentata și înțeleapta generație de pediatri cu noua și entuziasta generație de tineri medici, pediatri, medici de familie, pneumologi și studenți.

Cu sufletul și brațele deschise , vă așteptăm la Timișoara!